Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

R^Co dodat? Snad jen, ze prezident, za kterym je videt pouze nepovedena akce Ciste ruce rika o uspesnem podnikateli, ze tomu nerozumi:-/

4 2
možnosti
PK

Karma ,snad jen dodám že je děsuplné že premier a prezident neví jak fungují as,neví že rezervní fond není na podnikání do mínusu,neví že i ten nejmenší minoritní akcionář může Bakalu/kdyby nedej bože souhlasil se ztrátovou těžbou/ úspěšně žalovat maření investice.Prostě as.když vydělává tak vyplácí dividendu když ne tak končí.

12 1
možnosti
JN

oni to možná (snad) ví, ale proč neudělat líbivá gesta před volbami?

0 1
možnosti
JZ

Zasloužená karma, poctivé a pravdivé zhodnocení situace na rozdíl od Streitových blábolů.;-D

15 7
možnosti
Foto

Tak si, Vy rozumnější, ty "bláboly" přečtěte:

http://streit.blog.idnes.cz/c/362318/Pro-Bakalu-mohu-mit-jen-nejhlubsi-opovrzeni.html

Neočekávám, že by jednoduší pseudopravicoví "úderníci" jako Ziegler, Polanecký nebo Kula mohli trochu komplexnější pohled pochopit. :-P

6 15
možnosti
PN

Kdyby věci byly tak jednoduché. Takže horník přijde o práci a dostane 28 platů nebo-li zhruba milion korun. Z toho si svou libru masa uřízne berňák a je z toho nějakých 700.000 korun. Na šťastlivce se vrhnou všichni známí se srdcervoucími historkami jak nemají na jídlo a potřebují půjčit. No a brzy se zjistí, že barák potřebuje novou omítku a okna, dvacetiletá felicie dosloužila, manželka má nějaké potřeby, děti taky. Jak dlouho to potrvá, než budě konto na dně? Protože mít na kontě tři čtvrtě milionu a živit se vařenýma bramborama a otáčet každou korunu - to chce nějakou vůli. Odhaduji, že většina propuštěných uvidí dno konta do pár měsíců. Ale podporu v nezaměstanosti dostanou až po oněch 28 měsících do kdy mají odstupné. A svině složenky chodily, chodí a chodit budou. Půjčka u banky bude jediné řešení, ale z podpory až jednou přijde ji nebude jak splácet. Takže exekuce a pod most.

Dopadnou horníci takto? Držím jim palce, ale mám strach, že tu vůli přežít dlouho z kapitálu bude mít málokterý.

2 33
možnosti
KL

je to kazdeho zodpovednost. nejen hornici se musi starat o rodiny a bydleni (i kdyz to v poslednich tydnech vypada, ze nikdo jiny problemy nema). jiste jsou lide, kteri ziji dnes a na zitrek nemysli (vsak on jim zitra nekdo pomuze), resenim by bylo treba to odstupne vyplacet mesicne, ale to je pravdepodobne nerealizovatelne (krome toho nekdo to muze chtit pouzit treba jako vstupni kapital do zacatku podnikani).

11 0
možnosti
Foto

Naprosto přesně popsaná situace. 100% souhlas. Bylo by to jako za komančů, uměle by se držela pracovní místa, aby nebylo vidět, že jsou nezaměstnaní. To by byla hrozná blbost. Dokonce bylo někde publikováno, že oněch propuštěných kmenových nebude vůbec tolik, někteří půjdou do předčasného důchodu adt.. Je věc vlastníka, jak naloží s něčím co nevydělává. Nabyl jsem dojmu po vyhlášeních prezidenta o tom rezervním fondu na horší časy, že se zbláznil. Vlastník má vydělávat na těžbě uhlí, aby ty peníze co vydělá, až nebude uhlí, vracel zpět lidu, nebo nejlépe socanům a ty jeho straně? To jsou fakt kraviny.

10 2
možnosti
VN

To je snáze pochopitelnější...že by nějaký podobný rezervní fond měl mít zřízen stát... měl by jej krmit v době , kdy se ekonomice daří a firmy platí daně , aby posléze do něj hrábl , když se zavře nějaká fabrika

4 0
možnosti
KL

je to tak. je pred volbami a politici se chytaji jakehokoli stebla jen aby se neukazala jejich  neschopnost a vyprazdnenost, protoze opravdove osobnosti u nas v politice neeexistují, ono to ani neni mozne, neni po nich totiz ze strany verejnosti poptavka, u nas se dobre dari kritikum vsech a vseho, slibotechnam, prerozdelovacum cizich zdroju, lharum, hulvatum a zlodejum. 

a ze to media takto nafukuji? tam plati ze dobra zprava neni zprava a cim hure tim lepe. da se rici, ze u nas kvalitni, objektivni, nebulvarni a nehystericke zpravodajstvi neexistuje (zrejme po nem take neni poptavka).

4 0
možnosti
HM

souhlasím ,dobře napsané karma R^

2 1
možnosti
VN

Perfektně napsáno.

Včera při sedmičce jsem si vzpomněl na jednu moji příhodu. Měl jsem smlouvu na dobu určitou do 31.3. ...půl roku před koncem platnosti této smlouvy mě bylo řečeno , že je se mnou spokojenost a že smlouva bude se mnou prodložena na neurčito. To samé se opakovalo ještě v lednu. 30. března jsem se dozvěděl , že firma se mnou smlouvu neprodlouží a dne 31.3. jsem skončil bez odstupného a bez nové práce...

Ano , přijít o práci není nic pěkného. Na druhou stranu , kolik lidí v této zemi se dozví zprávu , že končí na konci příštího roku a ještě dostane 12 dalších platů.

Mít nějakých 27 měsíců na hledání jiné práce je málo ???

21 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3266x
Myslím, tedy jsem.