Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Fajn,když srovnám USA a černochy,tak co mi vyjde?Že je jich mnoho zaměstnaných jako lékaři,policisté,politici.Takže se asi sami ti černoši snažili zapadnout,učit se a žít normálně.Ano,je jich taky dost,co dělají brajgl a že ten brajgl umí všude na světě dělat i bílí,ale kolik tady máme cikánů lékařů,inženýrů,učitelů?Pokud se někdo má podívat na Ameriku a černochy,tak to jsou cikáni,ne my.Prostě tam vidí příklad,že když se chce,tak to jde.A že tady nikdy nebylo s cikánama zacházeno jako v USA s černochama,ať vezmu otrokářství,nebo třeba KKK.

6 1
možnosti
PK

P79a72v80e95l 48K34u82r41a32l

29. 9. 2013 19:29

slovo "mnoho" ovšem znamená vcelku nízké procento jejich populace... a upřímně kam tihle politici přivedli Detroit (v městské radě není už x let jedinej běloch) můžete vidět.

Tam už dneska vás ani nevezmou jako poslíčka s pizzou pokud nemáte zbroják a pistoli... aby ste totiž mohl bránit pizzu před ukradením když jí doručujete...

Pozitivní diskriminace většinou vede k tomu že projdou lidi kteří na to reálně nemají a v konkurenci s ostatními budou ti horší.

Stejně univerzity černochy v USA berou hlavně na to aby obsadili sportovní teamy. Výzkumné týmy obsadí asiaty. (kterým se dokonce body v písemkách škrtají protože povětšinou snadno převýší jakýkoli průměr) a běloch manévruje někde mezi tím.

Bílá rasa dobyla svět svou úžasnou průměrností... průměrný mozek i průměrné fyzické dispozice vhodné k přežití ve valné většině prostředí. Asiat dominuje mentálními schopnostmi a na olympiádách se chytají prostě jen proto že mezi X miliardami lidí se stastická aberace vyskytne snáz než mezi pár set tisíci.

0 0
možnosti
MP

Z 99,9% nejsou Češi rasisti. Nevadí jim barva kůže, ale chování. Když vás po půlnoci budí hluk z vedlejšího domu, když vám okradou dítě ve škole, když se vám ráno smějí, že musíte do práce, když vás večer zmlátí, protože nemáte cigaretu, a vidíte, že jsou to "bílí", řeknete si "jo, tak to je v pohodě, to mi nevadí" ?

5 1
možnosti
Foto

Karma. Samozřejmě najdou se i rozdíly. Před 50 lety v některých státech existovala segregace Afroameričanů ze zákona. U nás jde o segregaci jaksi mimo zákon. K tomu, aby bylo možné překonat předsudky společnosti, bylo nutné získat vzdělání a zaměstnání. To nejde bez zákona. Tím zákonem byla v USA afirmativní akce. Bez ní by se situace černochů v USA nijak podstatně nezlepšila. A bez ní to nepůjde ani u nás. Předsudky o Romech nezmizí samy od sebe. Je třeba zákona na jejich překonání. Hlavní je opět vzdělání a zaměstnání. Romové musí být přijímáni do práce přednostně. Totéž se týká středních a vysokých škol. Stejné argumenty se používaly před 40 lety v USA. Černoši prý nemají dostatečnou vůli na sobě pracovat a nemají schopnosti studovat na univerzitě. Byl to nesmysl. A je to také nesmysl dnes v Česku a ve vztahu k Romům.

3 16
možnosti

Romové musí být přijímáni do práce přednostně???? Pane...pokud to myslíte vážně ,doporučuji vyhledat odborného lékaře. A nebo si je nastěhujte k sobě domů a můžete jim jejich život platit.

10 4
možnosti
VK

V63l17a12s28t12a 91K64a72b46u

26. 9. 2013 16:50

Libi se mi Vase netradicni srovnani, jen bych dodala, ze Afroamericani nejsou narodnosti. V bodech, ktere zminujete se to takhle nahrubo da porovnat, ale jinak to trochu pokulhava. Kdybyste to formuloval jako vztah vetsiny ke geograficky odlisne mensine, to by slo. Afroamericani maji ne vlastni vinou stigma lidi, kteri byli zotroceni, ale soucasni slovensti Romove u nas prosli dost odlisnou historii, zotroceni nebyli. Vinu na soucasnem nelichotivem stavu maji predevsim vsichni bili cesti politici za poslednich od povalecnych let. Momentalne se tato nesmyslna nenavist vuci Romum hodi populistum a vsem zlym lidem, kteri by byli v opacnem pripade tim spravnym tercem frustrace a agrese lidu z dolnich 10 milionu..

5 2
možnosti

V21í13t 30Č63e50r15n62ý

26. 9. 2013 8:57

Nevím jestli jste četl můj článek o Romech, ale vidím, že asi ne. Srovnání je úplně jiné. Romové nejsou vprvé řadě vůbec separování a mají dobré možnosti, ale většinou se sami separují od ostatních. Žiji mezi nima a vidím jak jsou hrozní a co dělají. Křičí po nás a připadám si kolikrát, že já žiju v menšině, kde nemám právo jim nic udělat, ale to že mě zbijí a nadávají do bílých kurev je normální.

7 3
možnosti
LM

Martin Stepan si zaslouzi cenu Simka a Grossmana za nejlepsi povidku roku.Takovou prdel sem uz dlouho necet.!!!!!!!

12 2
možnosti
AT

Jenze cernosi byli do Ameriky dovezeni za praci,Romove to dolezli vyzirat...

8 2
možnosti
Foto

Nu, víte, v těch úžasných státech totiž mají kvóty. Na všechno, ale na univerzitách je to vidět nejvíce. Pokud nemají dostatek studentů z etnických menšin, ztrácejí univerzity daňové úlevy a dotace. Pokud tedy dva uchazeči, jak Vy krásně říkáte Afroameričan (i když se jedná spíše o termín z éry Billa Clintona, dnes absolutně není problém říct prostě "black") Caucasian (tj. běloch) mají u zkoušek stejný počet bodů... rozhoduje o přijetí rasa. A to přece nechcete, že?

6 1
možnosti

P82e72t73r 76Š21t24ě54c29h

25. 9. 2013 21:03

No nevím, jak to s tím "black", když jsem v NY na letišti odpověděl na dotaz, kdo z nás je Ital, "ten tmavší, logicky", dostal jsem přednášku od pána jménem Ramon, že takto teda tady ne... Ale to je úplně jedno, o tom ten článek není. Ano v USA jsou pozůstatky pozitivní diskriminace, bez ní bohužel by nebylo reálně možné dostat menšiny na stejnou úroveň. To je prostě fakt. A kvóty se primárně snaží zabránit tomu, aby se situace dostala zpět do dob minulých....

2 2
možnosti
Foto

pracujícího Roma si nedokážu představit

7 5
možnosti
FV

Já znám osobně jen pracující Cikány.

1 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3266x
Myslím, tedy jsem.