Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Nabízí se velmi jednoduché řešení- zrušit příspěvky na bydlení, ať si každý bydlí kde je mu to vhodné a hlavně na jaké bydlení má.

12 1
možnosti
JC

Příspěvky na bydlení byly zavedeny proto, aby se vůbec podařilo politicky prosadit deregulaci nájemného.

Příspěvky byly zavedeny (aspoň podle tehdejší argumentace) proto, aby se důchodci, zejména ovdovělí, nemuseli stěhovat z bytu, ve kterém bydlí třeba 40 let. A aby mladá rodina po nástupu manželky na mateřskou dovolenou se nedostala do potíží, které by mohly vést až k rozpadu rodiny.

O Romech tehdy nikdo nehovořil. Nikoho vůbec nenapadlo, že by se tyto příspěvky mohly prostřednictvím Romů stát tak pozoruhodnou formou "podnikání".

A znáte nějakého Roma bezdomovce?

4 0
možnosti
JG

Píšete:"Dá se říci, že jsem také parazitem na českém rasismu. Neboť stejně jako moji nájemníci vím, že i když nájmy šly poměrně dolů, já jít dolu s cenou nemusím. Vím, že se neodstěhují. Nemají totiž kam." - A proč se Vám tedy za sedm let v bytě vystřídalo pět rodin? A kam a proč tedy šly, když u Vás měly bydlení zajištěno a k tomu jste byl chápavý pronajímatel, který počká na splátku, když náhodou nájemník nevyjde? Obvykle se lidé tak často nestěhují, takže kde je, prosím, problém? A proč upřednostňujete romské nájemníky?;-)Nevím proč, ale mám neodbytný pocit, že je něco trochu jinak. Hezký den a za případné odpovědi děkuji.

15 0
možnosti
OF

Nechte to koňovi, má větší hlavu. Mně se článek líbí, má to hlavu a patu.:-P

1 5
možnosti
JP

Situaci sociálně nepřizpůsobivých rodin nemá řešit soukromník, ale stát. Obce dostaly tisíce domů a bytů zdarma od státu, z toho značné množství zprivatizovaly. Ale pokud máme rodinu, ve které NIKDO už třetí generaci nepracuje, nemusí bydlet ve městě. Nebyl by přece problém ubytovat lidi, kteří nemusí jezdit do práce, v prostorách bývalých kasáren. Těch objektů je po celé republice dost a svou kvalitou odpovídají tomu, kolik by za ubytování Romové platili. Že to jsou doslova pastoušky? Pardon, ale proč má člověk, který nepracuje, bydlet se státní podporou lépe, než ten, který pracuje? Co brání Romům si budovat svépomocí vlastní bydlení? Dělalo a dělá to málo lidí? Jo aha, ono by se přitom muselo PRACOVAT. A to je to správné rasistické slovo: PRÁCE. Nejde přece o to, abychom Romy segregovali stejně jako v romských osadách na Slovensku (kdo znáte, dáte mi za pravdu, že tam bydlí doslova jako zvěř, mnohdy bez elektřiny, tekoucí vody, perou prádlo v potoce, se**rou do téhož potoka, doslova dobytek). Jde ale taky o to, aby si ilí Romové uvědomili, že život ve městě a ve slušném bytě není zadarmo a aby tak mohli bydlet, musí pracovat, nejenom š**ukat a plodit další a další děti.

13 4
možnosti
TH

Tady nejde o to, ze nekdo nepracuje, ale o neskutecnou vysi najmu za ubytovani v  tech nejhorsich pasouskach. Oni nebydleji lepe nez pracujici, kde to berete? 

Nerozumim: 

"Těch objektů je po celé republice dost a svou kvalitou odpovídají tomu, kolik by za ubytování Romové platili." ?

Kvalita je hrozna, ale najem je extreme vysoky...

4 1
možnosti
MD

Nejvyssi cas aby vicero jedincu, vcetne vas, vzalo na vedomi skutecnost, ze v pripade etnika se nejedna o rasizmus, ale o povahismus. Na ten maji lide proste narok, nikomu totiz nelze narizovat lasku k tomu, kdo mu povahove vyrazne 'nesedi'.

Obzvlast, pokud mu jeden chodi do kurniku na slepice, aniz by si sam choval sve.

4 0
možnosti
PV

Nezlobte se na me, ale co je prirozene trzniho na socialnich prispevcich na bydleni? Vase dedukce nabidky a poptavky je v tomto pripade uplne mimo, protoze kdyby prispevek nebyl, poptavka zustava, ale nabidka se bude blizit nule. clanek, nebo alespon jeho zacatek je vystaven na spatnych premisach.Rv

6 0
možnosti
TH

R^

Pripojuji se, ta argumentace v blogu je hrozna. nesmyslna. Uplne mimo.

0 0
možnosti
JK

J10a42n 68K88o48t43t83a59s

2. 10. 2013 8:33

Námět aktuální, alternativy rozumné, řešení žádné. Protože ve výsledku se o problém podělíme všichni. Od ledna 2014 to začnou pociťovat s žebračenkovým zvýšením důchodu senioři...důsledek neskutečných sociálních výdajů.:-(

4 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3266x
Myslím, tedy jsem.