Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Když dno je ten cíl, aneb SPOZ do parlamentu!

Který název Zemanovy partaje je správný? Je toStrana Přátel Opilého Zemana nebo Strana Práv Organizovaného Zločinu? Mít více názvů se v marketingových příručkách považuje za kontraproduktivní kvůli špatné identifikaci subjektu. Je toto hlavní příčinou, že v některých průzkumech předvolebních preferencí Zemanovci ztrácí a hrozí, že se do parlamentu nedostanou? Nebo je to silným podceněním inteligence občanů?

Přečtení sloganů na billboardech moc času nezabere, některé pobaví, jiné nudí, nad dalšími si říkáte, že využít služeb reklamní agentury je možná přece jen dobrá volba, abychom se nezesměšnili. Myslím, že billboardy a obecně předvolební prezentace Zemanovců patří ale do úplně samostatné skupiny.

Každá strana, která usiluje o působení v parlamentu v nastávajících pár letech, se snaží svoje potencionální voliče přesvědčit, proč při volbách mají dát svůj hlas právě jim. Bez ohledu na to, jestli mají volební program připravený důsledně, či jen tak na oko, obecně můžeme říci, že volič si dokáže udělat alespoň základní představu o tom, jak jeho strana myslí, co je pro ní důležité, co se bude snažit prosazovat, s kým by chtěla či nechtěla vládnout, nebo alespoň kdo je či není pro ní alternativní možností v případě, že volby nedopadly tak, jak by si její představitelé představovali.

U stran, které už někdy ve vládě či opozici byly, předvolební „pohádky“ nejsou až tak důležité. Všichni vědí, jak se politici z dané partaje chovali za svého působení v parlamentu a tudíž se dá jejich chování na následující období předpokládat.

Jinak je to ale u stran nových, parlamentní politikou zatím neposkvrněných. Tyto strany by ve svém vlastním zájmu měly svoje názory prezentovat co nejvíce veřejně a co nejvíce nahlas, aby bylo jasné, že jsou tady a co všechno udělají, aby se občan měl lépe. Dá se říci, že většina z nich tak i činí.  Či už se podíváme na nové hnutí ANO Andreje Babiše, nebo na Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury,  hned máme jasno a dle toho se můžeme rozhodnout, jestli jsou pro nás přijatelnou volbou či nikoli.

Zemanovci si ale těžkou hlavu s prezentací svých názorů a postojů a z obecného mínění veřejnosti nic nedělají.  Co nám ale říká jejich rádoby nezájem o vytvoření si názorů občanů na jejich stranu? Jejich (ne)prezentace v podobě ticha na tato témata by ale mohla vyznít i takto:

„Jaký pak volební program? Jaké pak co budeme dělat po volbách? Jaké pak co pak? Vy voliči jste jak ten dotěrný hmyz. A i když dobře víte, že se ho bez okolků zbavujeme (tedy až když udělá svoji práci, samozřejmě), nedáte si pokoj. Je jedno, jestli patříte k nepřátelům, přátelům či jiným. Když je potřeba, sesadíme z trůnu i svého zakladatele. To jste ještě nepochopili? Tak nás zbytečně naotravujte nesmyslnými otázkami a pamatujte si, koho máte volit. Nás. Více vědět nepotřebujete. Jsme snad Sibyly, abychom Vám mohli dopředu říci, koho bude muset Zeman pověřit sestavením vlády, abychom se tam dostali? S kým se budeme muset skamarádit, abychom získali křesla ministrů? A pro jaké nesmysly budeme muset zvednout v parlamentu ruce, aby nám naše korýtka zůstala co nejdéle? Tak proč se nás pořád dokola ptáte, co bude, až tam budeme? Chcete, abychom Vám lhali? To určitě ne, tak se prostě neptejte.  Vždyť nás bude volit i sám pan prezident. Jasně, na našich volebních mítincích to takto sice říkat nemůže, ale jeho přítomnost má snad v sobě jednoznačné poselství. A když to nechápete, tak se podívejte na koresponďák, který vám poslal. A zastavili jsme Kalouska! (I když já tedy myslel, že to byl náš pan prezident. Jak by to mohla učinit neparlamentní strana, která se při minulých volbách ani nedostala do parlamentu?) To Vám snad nestačí? Ještě pořád jsme vás nepřesvědčili volit Zemanovce?„

Když si člověk dívající se na jejich billboardy toto uvědomí, může se mu udělat smutno na duši. A to by určitě nikdo nerad. Tak mne, jako odpůrce Zemanova kabinetu napadlo, že co se stalo, se už neodstane a co se má stát, stane se. Na Hradě je ten, kdo je a já to prostě nezměním. Mám se ještě další dlouhá léta rozčilovat při každém jeho vystoupení, stydět se za něj pokaždé, když promluví, či si dělat těžkou hlavu z jeho bolševického přístupu k vedení našeho státu? Řekl jsem si, že nic se neděje bez důvodu a to, že je tento specifický tvor naším prezidentem, má určitě také důvod. Možná je to karma. Možná je to trest za to, že jsme si těch předchozích prezidentů málo vážili. Možná je to proto, že jsme podcenili opravdovou sílu prezidentského úřadu v naší zemi. Může to být tím, že si demokracie málo vážíme. Možná je to ale pouze proto, že na to, abychom se dokázali odrazit a stoupat k výšinám, musíme opravdu klesnout až na samotné dno. A když k tomu má pomoci v parlamentu strana SPOZ, nechť se stane. V tomto případě se mi ale chce věřit, že jsme už klesli tak hluboko, že se špičkou dotýkáme dna a frašku v podobě této strany v parlamentu si můžeme odpustit.

Říkáte si, že se do mrtvoly kopat nemá? Také jsem toho názoru, ale co kdyby se historie opakovala?

Apoštolové SPOZ vědí, že vstávání z mrtvých je možné, jak už dokázal jejich Ježíš Kristus v podobě Zemana. A co když v pokračování Nového a Starého zákona v podobě Zemanova evangelia, jehož jsou nositeli, bude možné také vzkříšení apoštolů a ne pouze vzkříšení Zemana a jeho „nahradvzetí“. Vždyť Jidáše Šloufa ze svých řad už zapudili a Antikrista Kalouska už také zahnali. Tak proč by i oni nemohli povstat jako Fénix z popela?

To, jestli nám na odrazení ode dna bude stačit pouze dotyk naší špičky, nebo jestli se potřebujeme pořádně odrazit celým chodidlem, to ukážou tyto volby. Ale ať už to dopadne se SPOZ jakkoliv, bez ohledu na to, zdali se do parlamentu dostanou či nikoli, budu spát klidně. Neboť i když není v mé moci výsledek voleb radikálně změnit, po té, co vhodím do urny hlasovací lístek jiné strany, si budu moci říci, že jsem udělal vše, abych „zemanovládu“ zastavil. 

Autor: Martin Štěpán | úterý 1.10.2013 8:18 | karma článku: 38,96 | přečteno: 1217x
  • Další články autora

Martin Štěpán

Největší podvod všech dob na pravici! Ano, je to ANO!

Před dvěma dny jsem si myslel, že nejhorší co nás může postihnout, je koalice ČSSD, KSČM a případně SPOZ. Pak mne ale napadla jiná věc. Nám se tady rýsuje koalice ČSSD a ANO s podporou komunistů. Ptáte se, jak jsem na to přišel?

24.10.2013 v 8:35 | Karma: 37,63 | Přečteno: 2010x | Diskuse| Politika

Martin Štěpán

Změnil jsem názor na moderní umění! Díky fakáči Davida Černého

Jakožto dítě komunismu, vychované v běžné československé „hlavy nevystrkující“ rodině jsem k chápání abstraktního umění nikdy nebyl cíleně veden. Technicky zaměřené studium mi také na poli umění moc nepomohlo. I přes to jsem se ale v době dospělosti po pádu železné opony a přílivu moderního umění všeho druhu snažil tomuto umění porozumět či ho nějak pochopit. Většinou však přiznávám bez úspěchu.

22.10.2013 v 8:18 | Karma: 42,19 | Přečteno: 3063x | Diskuse| Politika

Martin Štěpán

Mladí již nejsou generací maňásků. I když na to třeba vypadají

Bývaly doby, kdy se od dětí a mládeže očekávalo pouze "maňáskování". Být loutkou ovládanou příkazy dospělých bylo zcela přirozené. U kluků převládaly krátce střižené vlasy z plakátu č. 3 z roku 1975, kalhoty, košile, svetr a bunda. Vše nevýrazné, nejlépe tmavé barvy. Děvčata měla vlasy svázané v copu a ofinu střiženou tak, aby jim nelezla do očí, neboť by jim to mohlo poškodit zrak.

21.10.2013 v 8:18 | Karma: 40,60 | Přečteno: 4591x | Diskuse| Společnost

Martin Štěpán

Než Ti zachráním život, řekni, v co věříš a jaké máš vzdělání !

„Člověk se pánu Bohu nevyvedl. To je vidět na každém kroku.“ Napsal mi jeden můj čtenář před nějakou dobou. Poslední týdny se nesou ve znamení moře zaplaveného mrtvolami. A tak i když věřím, že můj čtenář nemá pravdu, není lehké ve své víře vytrvat. Jazýček vah se vychyluje na jeho stranu každý den o trochu více, přesto to ale nechci vzdát. Pořád chci věřit, že ne nadarmo byl člověk obdařen rozumem a city a to z něho tvoří tvora lepšího, než je zvíře.

14.10.2013 v 8:18 | Karma: 40,35 | Přečteno: 5358x | Diskuse| Společnost

Martin Štěpán

Barbar Zeman! Zeman Ničitel!

Když odhlédneme od podstaty scénáře ságy filmů, které měly ve svých letech úspěch, nalezneme mnoho společného s naším prezidentem. Oba například mají svoje nejlepší léta už dávno za sebou a patří do minulosti. Znáte to, když si pustíte film staršího vydání a porovnáte ho s dnešním za pomoci moderních technologií a efektů natočeným filmem? Výkony herců i práce s kamerou Vám vyvolají úsměv na tváři. Připadá Vám to tak trapné, že je to až smutně úsměvné.

8.10.2013 v 8:18 | Karma: 46,48 | Přečteno: 12586x | Diskuse| Politika

Martin Štěpán

Demokracie: Vlastní iniciativy není třeba, stačí se jen zařadit!?

Proč se Česká republika svíjí v porodních bolestech při zrodu nového režimu již takřka 25 let? Za účasti 10,5 milionů lidí se snažíme přivést na svět novorozence, kterému jsme dali jméno Demokracie. Porod je již příliš dlouhý a bolestivý a novorozenec nám to nijak neulehčuje. Proč se vzpírá? Proč s námi bojuje? Proč se mu na tento svět nechce? Že by věděl, co ho tady čeká? Tuší, jak to u nás, jeho rodičích bude mít těžké, nebo nám snad nevěří, že je opravdu vytoužený? Je jeho zdráhání způsobeno předtuchou, že ho při první příležitosti zaprodáme či vyměníme?

4.10.2013 v 8:18 | Karma: 37,05 | Přečteno: 706x | Diskuse| Společnost

Martin Štěpán

Milý Ježíšku, nechci žádnou Barbie! Dnes letí Upírky!

Když spadne ze stromu první list, je jasné, že prázdniny a letní radovánky jsou nenávratně pryč. A protože narozeniny a svátky jsme si odbyli v první polovině roku, jediná šance na získání nadstandardních dárků jsou Vánoce. Proto počínajíc zářím až do prosince je u nás doma na pořadu dne oblíbené téma Vánoce a dopis pro Ježíška. Děti pravidelně píšou, kreslí, vystřihávají a lepí obrázky svých vysněných hraček. Následně dopisy vloží do obálky, zalepí a dají na okno. Když tam dopis dlouhou dobu zůstane, vezmou ho, vyhodí a píšou nový až do prosince, když jednoho dne z okna zmizí.

3.10.2013 v 8:18 | Karma: 38,71 | Přečteno: 1802x | Diskuse| Společnost

Martin Štěpán

Ubytovny pro Romy: Parazitování na českém rasismu

Budování dalších vyloučených lokalit a dostupnost ubytovacích možností pro občany romské národnosti jsou už delší dobu žhavým politickým tématem při otázkách vytahování peněz ze státního rozpočtu či při otázkách bezpečnosti majority. Obecně vzato, sestěhování Romů do ubytoven či bytových domů patřících jednomu majiteli, je s oblibou nazýváno jako parazitování na chudobě. Je tomu opravdu tak? Je důvodem požadování vysokého nájemného v těchto ubytovnách opravdu zájem pronajímatelů „ždímat“ chudé případně stát v podobě příspěvku na bydlení? A když tomu tak opravdu je, co nám reálně brání s tím skoncovat?

2.10.2013 v 8:18 | Karma: 40,28 | Přečteno: 5832x | Diskuse| Společnost

Martin Štěpán

Vidím sklenku z půle plnou, nebo jí nevidím vůbec

Staré pravidlo, které výstižně popisuje dva typy lidí opačného postoje, zní: „Optimista je ten, kdo vidí sklenku z půle plnou a pesimista je ten, kdo ji vidí z půle prázdnou.“ My Češi jsme ale za poslední léta této pradávné formulaci udělali přítrž a podle nových zvyklostí pravidlo zní: „Optimista je ten, kdo vidí sklenku z půle plnou a pesimista sklenku nevidí vůbec, neboť ji někdo ukradl.„

30.9.2013 v 8:18 | Karma: 39,53 | Přečteno: 2149x | Diskuse| Společnost

Martin Štěpán

Když je mateřská láska klec, od které dítě nemá klíč

Na společném soužití muže a ženy je mnoho zvláštních věcí. Nezvláštnější mi ale přijde to, když vás někdo jiný svým chováním přesvědčí, že máte doma anděla značky: NIKDY NEMĚNIT. Před nějakou dobou jsem měl tu možnost (spíše jsem byl donucen), strávit pár hodin s mojí ženou a našimi dětmi na oslavě narozenin jakéhosi dítka. Na domácím školení, silně připomínající PŠM, mi byla důrazně vysvětlena nutnost mé přítomnosti na této akci. Bránil jsem se, bránil, ale nakonec podlehl, jak jinak. Přesto mi svitla malinká jiskřička naděje na částečnou záchranu ztraceného odpoledne v podobě možnosti se ve velkém zábavním centru, kde se oslava konala, připojit notebookem na internet.

27.9.2013 v 8:18 | Karma: 39,57 | Přečteno: 4401x | Diskuse| Ostatní

Martin Štěpán

Svatba či výročí je prý den jako každý jiný. Slavit ho není třeba

Když jsem minulý rok tak trochu zapomněl na naše desáté výročí svatby s mojí ženou a přišel jsem na to až o týden později v práci, nahlas jsem vyřkl: „To je průser.“ Kolegové věděli velice dobře o čem je řeč a tak se mi celý den smáli, jak si to doma vyžeru a jestli jsem si nevšiml, že manželka už se mnou týden nemluví a podobně. Bylo to trochu divné, neboť moje žena se mnou normálně mluvila a ani jsem za poslední týden nezpozoroval žádnou anomálii v jejím chování.

26.9.2013 v 8:18 | Karma: 38,51 | Přečteno: 2016x | Diskuse| Ostatní

Martin Štěpán

Český cikán je dnes to, co byl americký černoch před 50 lety

Po celá staletí, a dnes tomu není jinak, se naše matička Zem musí vypořádávat s předsudky, které zde nastolila lidská, potažmo bílá rasa. Celosvětový trend promíchávání obyvatelů jednotlivých kontinentů a jejich společného soužití jde ale neúprosně kupředu, a i když se mu budeme jakkoliv bránit, zastavit ho nedokážeme. Zajisté nikdo z nás nechce být Donem Quijotem a přece mi každý den český boj proti romské menšině v České republice připomene větrné mlýny.

25.9.2013 v 8:18 | Karma: 41,45 | Přečteno: 17371x | Diskuse| Společnost

Martin Štěpán

Cukr a bič, aneb otec při výchově dětí na střídačce

Jak se může zdát, úloha rodičovství je v dnešní době o něco jednodušší, než byla před nějakou dobou. Alespoň co se programu pro děti týče. Rodiče dnes mohou využívat všemožné dostupné prostředky dnešní doby v podobě chův, hlídaní dětí, dětských zábavních center, restaurací s dětskými koutky, různých kroužků a aktivit po škole atd. V případě, že nepohrdnete hlídáním babiček a dědečků, tak se dá říci, že zajisté nemusíte být otroky svých dětí a nemusíte si osobní vztah zlikvidovat nedostatkem času, který pro sebe s partnerem máte. To je i náš případ, přesto si nemyslím, že bychom naše dvě děti zanedbávali. Jedno se ale při výchově dětí asi nikdy nezmění. A to je mateřská péče.

24.9.2013 v 8:18 | Karma: 38,50 | Přečteno: 1716x | Diskuse| Společnost

Martin Štěpán

Vítejte v zaměstnaneckém ráji! Vítejte v OKD!

Co stojí za enormním, mediálně prezentovaným zájmem Rusnokovy vlády a prezidenta Zemana o osud zaměstnanců dolu Paskov? Opravdu je situace v OKD hodna toho, aby se jí tolik času zabývaly politické špičky naší země?

23.9.2013 v 8:18 | Karma: 48,56 | Přečteno: 22502x | Diskuse| Politika

Martin Štěpán

Složil jsem Bobříka odvahy. Na záchodku v gaybaru.

Před několika lety to u nás ve firmě měla „pod palcem“ žena, která prosazovala zvláštní pravidlo při výběru zaměstnanců. Když měla možnost volit mezi gayem a negayem, vždy vybrala gaye. I když měl horší vzdělání, menší praxi či jiné nedostatky. Mohlo by se zdát, že to byla jakási forma pozitivní diskriminace, ale tak to opravdu nebylo. O to jí nešlo, na to byla příliš sebestředná.

20.9.2013 v 8:18 | Karma: 39,22 | Přečteno: 2928x | Diskuse| Společnost

Martin Štěpán

Když Cikán zazpívá …

Zapomeňme na krátkou chvíli na problémy, které tady panují v romských otázkách, zapomeňme na aktivisty romské i neonacistické. Zapomeňme na zprávu Helsinského výboru, Amnesty International či BIS, které upozorňují na diskriminaci Romů v České Republice. Hlavně zapomeňme na nenávist diskutujících lidí pod články, které toto popisují. Nemysleme na sociální dávky, myšlenky o nepřizpůsobivosti, atd... Představme si, že žijeme v dokonalém světě. (Věřím, že ještě alespoň na chvíli je toho schopen každý z nás.)

19.9.2013 v 8:18 | Karma: 32,59 | Přečteno: 2018x | Diskuse| Společnost

Martin Štěpán

Spor pravice a levice, aneb jsem to, v co věřím, věřím v to,co jsem

Vyslechl jsem rozhovor silné pravice a silné levice. Rozhovor optimisty a pesimisty. Každý z nich jakoby byl z jiného světa a mluvil jinou řečí. Přesto si ale rozuměli. Spojovala je totiž víra v to, co říkají. Víra v to, co jsou. I když jsou naprosto jiní, zdálo se, že jsou naprosto stejní. Byl to hezký pohled. Dal se v něm vidět zápal z boje. Jakoby dobro bojovalo proti zlu. Ale na obou stranách bylo dobro. A na obou stranách bylo zlo. Výsledkem boje bylo jakési podivné štěstí, které se třpytilo v jejich očích v okamžiku, když popisovali, kdo vlastně jsou, proč jsou takoví a proč budou volit toho, koho budou. Vyslechl jsem rozhovor silné pravice a silné levice. Rozhovor optimisty a pesimisty. Každý z nich jakoby byl z jiného světa a mluvil jinou řečí. Přesto si ale rozuměli. Spojovala je totiž víra v to, co říkají. Víra v to, co jsou. I když jsou naprosto jiní, zdálo se, že jsou naprosto stejní. Byl to hezký pohled. Dal se v něm vidět zápal z boje. Jakoby dobro bojovalo proti zlu. Ale na obou stranách bylo dobro. A na obou stranách bylo zlo. Výsledkem boje bylo jakési podivné štěstí, které se třpytilo v jejich očích v okamžiku, když popisovali, kdo vlastně jsou, proč jsou takoví a proč budou volit toho, koho budou.

18.9.2013 v 8:18 | Karma: 29,63 | Přečteno: 597x | Diskuse| Politika

Martin Štěpán

Ctím prezidentský úřad, nikoli lidi, kteří jsou teď v něm…

Poslední průzkum veřejného mínění o tom, jaké profese si Češi váží nejvíce a jaké nejméně, svými výsledky nepřekvapil. Opět ukázal, že být poslancem, je v dnešní České republice ostuda. Z prvního místa, které toto zaměstnání obsadilo před rokem 1968, kdy občané považovali poslance za něco skoro až nadlidského, se dnes dostalo na místo 26., jinak řečeno, místo poslední. Poslance v oblíbenosti povolání předstihly uklízečky, zdravotní sestry, kněží. Vlastně my všichni. Kdo ví, jaké by byly výsledky za situace, kdyby se do žebříčku obecných povolání dostala i kolonka: prezident, kancléř prezidenta, poradce prezidenta (ten oficiální), či rádce prezidenta (ten neoficiální).

17.9.2013 v 8:18 | Karma: 32,52 | Přečteno: 692x | Diskuse| Politika

Martin Štěpán

Paroubek končí. Aneb fotopříběh Plnou PAROU BACK !

Končí éra velkého inspirátora mladých umělců! Paroubek nebude kandidovat v nastávajících parlamentních volbách. Pravděpodobně je to jeho definitivní odchod z české politické scény. Uctěme jeho památku vzpomínkou na to, co všechno za svoje působení v politice stihl, čím vším vlastně byl ... Tolik si ještě od nás zaslouží... :-) Čti také: http://martinstepan.blog.idnes.cz/c/361198/Paroubku-Kdyz-zmizis-budes-zmizelej-Nebo-Te-zmizim-ja.html

16.9.2013 v 9:19 | Karma: 26,64 | Přečteno: 1160x | Diskuse| Politika

Martin Štěpán

„Paroubku! Když zmizíš, budeš zmizelej. Nebo Tě zmizím já!“

Jakou roli v našich životech mají média? Jaká je jejich síla a jak moc ovlivňují naše chápání, myšlení a rozhodování? Jsou média schopna „zmizet“ jedince z povrchu zemského tak že „bude zmizelej“? Když Paroubek a jeho božský syndrom vládnuli naší zemi, byl jsem každý den popuzen jeho výroky, činy, jeho chováním. Jako pravicově orientovaný občan jsem se ale vždy snažil akceptovat hlas většiny, a neboť věřím v životní princip sinusoidy, snažil jsem se brát toto období jako obdobím „dole“, po kterém ale přijde opět období „nahoře“. Je naprosto vyloučené, aby sinusoida jedince kopírovala sinusoidu vládní garnitury. Tyto spolu vůbec nesouvisí neboť měřítko člověka a státu jsou na zcela jiné stupnici. Přece mi ale toto dolní pojetí vlády za doby Paroubkova výsluní tak nějak pomáhalo vstát a zabývat se životním cyklem každodenních rituálů.

16.9.2013 v 8:18 | Karma: 32,56 | Přečteno: 863x | Diskuse| Politika
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3266x
Myslím, tedy jsem.