Největší podvod všech dob na pravici! Ano, je to ANO!

Před dvěma dny jsem si myslel, že nejhorší co nás může postihnout, je koalice ČSSD, KSČM a případně SPOZ. Pak mne ale napadla jiná věc. Nám se tady rýsuje koalice ČSSD a ANO s podporou komunistů. Ptáte se, jak jsem na to přišel? 

V úterý jsem v přímém přenosu zhlédnul debatu, kterou pořádali MF Dnes a Idnes. Vše probíhalo v rámci očekávání, až na jednu věc. Mlynář položil otázku Babišovi: „Kolikrát jste se potkal s panem Grossem?“ Babiš odpověděl: „Potkal jsem ho na narozeninách. Byl jsem i na narozeninách Zemana. Já znám tyto politiky.“ Zvláštní. Zakladatel pravicového hnutí nejmenoval ani jednoho pravicového politika. Čistou levici. Tedy konkrétně ČSSD. To, že Babiš má pozitivní vztah ke KSČ, je všeobecně známo. Byl ve straně? Byl. To že byl i agentem STB sice popírá, ale vše nasvědčuje opaku. Ať už to je jak chce, určitě se dá říci, že Andrej Babiš není žádný bojovník proti komunistickému režimu a nikdy nebyl. Určitě také víme, že když je to ku prospěchu jeho, páteř má ohebnou jak je libo. Na doporučení jeho maminky, která pro něj chtěla vždy to nejlepší. Dalo by se říci, že jsou rodiče, kteří si myslí, že pro dítě je nejlepší, když ho naučí být hrdým, charakterním a čestným. No, u Babišů to prostě bylo jinak. Ale to nevadí.

V obecném povědomí je hnutí Andreje Babiše vnímáno jako pravicová strana. Jinak řečeno, s přímou úměrou jak klesá počet preferenčních hlasů pravicové straně ODS, roste počet hlasů hnutí ANO. Z logiky věci tedy vyplývá, že když ANO „bere“ pravici, tak to musí být pravice. Nebo se pouze jako pravice tváří? 

ANO, zbarvené do tmavě modré a bílé barvy tak nějak jako pravice působí. Již dlouhá léta je nalevo barva v odstínech rudé, napravo v odstínech modré. Babiš je podnikatel, což samo o sobě inklinuje k pravici. A tak se říká a píše, že se jedná o pravici. A i když Babiš říká, že nejsou ani pravice ani levice, najednou se pro pravicové voliče krom ODS a TOP09, naskýtá další alternativa ANO Andreje Babiše.

Jak to vidí pravicový volič? ODS má máslo na hlavě, Kalousek je nesnesitelný. Díky Bohu za ANO, které jako záchrance vstupuje na politickou scénu a dává nám možnost zůstat napravo a volit s čistým svědomím. Co to ale reálně způsobí? TOP09 to může nechat v klidu. Ta má stejně jako komunisti svoje jádro pevné jako skála a ať si průzkumy říkají, co chtějí, dosáhne svého stabilního výsledku. U ODS je to ale problém. Skandály s ní spojené jsou ještě příliš čerstvé, mísí se to také uprostřed strany a tak je jasné, že záchrance Babiš ji úplně rozbije. A nenalhávejme si, s rozbitím ODS nastává rozbití pravice v České republice.

Nebyl by to až takový problém, kdyby pravicovou stranu nahradila jiná pravicová strana. Tady je to ale jinak. A to zcela jinak. Pravicovou stranu ODS totiž nahradí vlk převlečený za berana. Pravicová strana bude nahrazena levicovou, která se ale jako pravicová tváří. Nebo jinak. Babiš má možná pravdu. Nejsou ani levice ani pravice. Babišovi je to totiž opravdu úplně jedno, jak se nazve politika, kterou bude dělat. Neboť jeho zajímají pouze určité rezorty, které ochrání jeho zájmy. Babišovi nejde o politiku. A podle mne ani o moc. On je jiný než Zeman. Jemu jde opravdu pouze o to, aby už nemusel lobovat u politiků za svoje zájmy. Jednoduší je se politikem přímo stát, dostat se do vlády a sám pro sebe správně rozhodnout. Jeho levicoví kamarádi už ve vládě dlouho nebyli a za sedm let vládnutí pravice se mu asi nepodařilo najít si nové v ODS, či v TOP09. Proto ta nenávist vůči nim. A tak mi to opravdu připadá, že hnutí ANO je prostě jenom strana připravená na to, aby „zničila“ pravici obelháním voličů a pak spolu s kamarády z levice vytvořila vládu ku prospěchu svému. 

Zajisté všichni znáte ten pocit, když Vám v hlavě pochodují různé střípky skládanky a vy z nich ne a ne poskládat obrazec. Ať se snažíte, jak chcete, prostě to nejde. A pak se vynoří úplně malinký střípek do obrazce a to stačí. Obrazec se v hlavě poskládá sám. Přesně takový pocit jsem měl včera. Všechno do sebe zapadlo a já viděl v jasných barvách pana Babiše, jak si třese rukou s panem Haškem a s panem prezidentem. Sobotka „utřel“. Ten se do zaběhnutého krámu vedeného Zemanem, s kterým již dlouho obchoduje Babiš, prostě nehodí.

Jsou to asi hodně silné konspirační teorie. A já opravdu doufám, že se nevyplní. Ale mám tak trochu špatné tušení, že ano… Možná se to nikdy nedozvíme, neboť i u českých voličů, stejně jako v Rakousku v případě Franka Stronacha, zvítězí rozum ...

Autor: Martin Štěpán | čtvrtek 24.10.2013 8:35 | karma článku: 37,63 | přečteno: 2010x
  • Další články autora

Martin Štěpán

Barbar Zeman! Zeman Ničitel!

8.10.2013 v 8:18 | Karma: 46,48

Martin Štěpán

Když Cikán zazpívá …

19.9.2013 v 8:18 | Karma: 32,59
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3266x
Myslím, tedy jsem.