Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Chyba hned v první větě. To nejsou předsudky, to jsou sakra špatné životní zkušenosti!!!!!!

11 0
možnosti
PN

Článek je plný nesmyslů, pokusím se vypíchnout aspoň ty zásadní:

1.) Integrace. Cikáni žijí ve větším či menším počtu ve všech Evropských státech. Za posledních 70 let (od války) bylo v těchto státech uskutečněno desítky, možná stovky pokusů integrovat cikány do většinové společnosti. Pokud vím, žádný se nezdařil. A byly to projekty skvěle finacované bohatými státy a řízené kvalifikovanými sociology. Opravdu se autore domníváte, že vymyslíte integrační projekt který bude fungovat? Podlé mého výše popsaný stav a počet nezdařených pokusů opravňuje k závěru, že tato komunita je neintegrovatelná a touto cestou se prostě vydat nelze.

2.) Na území ČR po válce zbylo pouze několik set cikánů. Dnes se jejich počet střízlivě odhaduje na 300.000. Jenom v Čechách se do integračních projektů investuje ohromné množství státních prostředků. Myslím, že nikdo nepochybuje, že situace se v čase dramaticky zhoršuje. Toto je o dynamice vývoje - vy ve svém článku nabízíte jenom statický pohled - tady jsme my a tady cikáni. Skutečnost je taková, že každým rokem je cikánů víc a víc (imigrace + vysoká přirozená natalita) takže situace se dynamicky zhoršuje. Nejde jenom o to, zvyknout si na "kulturně odlišné sousedy" jak hezky říkáte, ale také na to, že oněch sousedů rychle přibývá kdežto nás ubývá. Pokud si na to dle vašeho receptu "zvykneme", tak to je smrt pro naše děti a vnuky, protože jim připravíme společnost, ve které jako děti a potomci původního obyvatelstva nepřežijou. A soutěžit s cikány v rychlosti rozmnožování nepovažuji za správnou cestu.

3.) Psal jste o tom, že důležité je sehnat o cikánech co nejvíce informací. Patrně nevíte, že tomuto vašemu požadavku brání zákony. Podle etnicity či rasy nesmíte zjišťovat ani natolik základní informace jako kolik jich vlastně je (všechno jsou odhady), jakou mají kriminalitu (to by zase někdo mohl "zneužít"). Informace neseženete, neb ty jsou tajné. Řešení nabízená mainstreamem a tolerovaná státem jsou jenom kecy a mlácení prázdné slámy.

16 0
možnosti
VN

Tak a co s tím ?? Problém jste popsal , ale chybí mi zde nějaký návrh řešení...

0 1
možnosti
JH

J43a90n 75H52l29e73d41í40k

29. 8. 2013 12:02

Martin Štěpán chtěl tím říct, že je nutné upozornit 360.000 cigánů, že si mohou svobodně vybrat-- buď zamřížovaný a hlídaný prostor= na doživotí--  nebo repatriace do Indie

2 0
možnosti
Foto

Proč by se měla měnit majorita? Kromě pár extrémistických exotů (těch extrémistických je opravdu jen pár) nevím, že by majorita dělala nějaký problém.

Nadpis zněl slibně, ale vůle musí být u minority. Nekraďte, nepřepadávejte, uklízejte a mluvte slušně....nic moc velký požadavek a NETOLERUJTE to s svých "spolusoudruhů".

Za sebe slibuje, že jakýkoli (byť dílčí) posun rozhodně bude z mé strany kvitován zvýšenou tolerancí a snížením negativismu....a jistě takových budou tisíce;-)

14 0
možnosti
AF

Martin Štěpánek si ze všech NERÓMŮ  dělá prču

a sonduje, kolik toho vydržíme ?

Anebo jenom ztratil rozum a patří někam jinam ?

8 0
možnosti
Foto

Nerobí si prču, bo je to možná sociólog a myslí to vážně. O sancta simplicitas!

5 0
možnosti
JR

Vážený autore, z Vašeho blogu jsem si dovoli "vypíchnout" toto : "Nebrat je jako nepřizpůsobivé občany, kteří žijí z našich daní, ale brát je jako partnera, jako souseda, možná s jinou mentalitou a návyky, možná s jinou kulturou a prioritami, ale přesto ho neodsuzovat. Poznat ho, pochopit ho, porozumět jeho potřebám. Brát ho jako součást života, který žiji."

 Víte, tyto "partnery" se snažíme poznat už od dob Marie Terezie a integrovat minimálně od roku 1948. Nemíním tu vypisovat to nepřeberné množství pokusů o jejich integraci a to ať násilnou, či tou humánní cestou, ale ve všech případech, až na světlé vyjímky tyto snahy jako celek ztroskotaly a to ne na nezájmu majority, ale absolutní nespolupráci a laxnímu přístupu kdysi cikánské, nyní nevím proč romské komunity. Kladete důraz na jejich tradice, kulturu a mentalitu . . je jejich kulturním dědictvým ničení až devastování svých přidělených domů, bytů a přilehlého okolí, já se domnívám že ne, jedinnou tradicí, která se s nimi táhne od nepaměti jest to , že vždy měli sklony k hlučnosti a kriminalitě a to zejména přivlastňováním si něčeho, co jim nepatřilo. Myslíte si, že pomoc státu, kterého možno brát jako zástupce majoritní společnosti, je pro tuto skupinu lidí malá - nadstandardní sociální dávky, nepřeberné množství neziskovek, ve školách jsou jim přidělováni speciální asistenti, vytváří se pro ně projekty a to zejména v oblasti sociálního začlenění, pracují pro ně terénní pracovníci, dotují se domy romské kultury atd.,  a to vše se nehradí z jejich sbírek, ale z daní. Všimnul jste si, že taková vietnamská komunita, která k nám přišla opravdu s jinou mentalitou, kulturou, náboženstvím a jazykovou bariérou, se během pár desítek let bezbolestně a v pohodě začlenila do společnosti. Nikomu tato minorita nevadí a nikdo se s obavami nehroutí, když někoho z nich má mít za souseda. Ono jde jen o to chtít . . tupé výmluvy na tradice a dávnou kulturu jsou k ničemu. Tady už musí přijít přímá a promyšlená zákonná represe . .

28 0
možnosti
LH

Znám ve svém okolí řadu Romů, kteří integraci nepotřebují. Narodili se tady, mluví česky, mají české občanství, chodili do školky, do škol. Jejich rodiče pracují, dodržují zákony, vychovali řádně své děti a pokud vím, sociální dávky ani nepobírají, natož aby je zneužívali. Doma mají čisto a se sousedy se kamarádí. Když se takto budou chovat i ostatní Romové, nemohou mít v ČR problém (tolik xenofobních nácků mezi námi zase není).

20 1
možnosti
JC

Ať si žijí, jak chtějí, ale ať nechtějí, aby je ostatní živili. Problém tzv. integrace je, že je placena z našich daní. Výsledek za posledních 20 let je tristní. Prostě daňoví poplatníci toho mají dost.

15 0
možnosti
VN

Bude hůře , připravte se..... Tento stát za svoji jalovost řešit problémy takového druhu tvrdě zaplatí...Připravte se...

4 0
možnosti
VN

Ono by stačilo jediné....dát jim šanci a konkrétní jedince zavrhnout až poté , co zklamou naši důvěru. Každý občan tohoto státu by měl být hodnocen dle stejných "kvalitativních"  kritérií...nikoliv dle barvy své kůže.

Apropo...v Paříži jsem se setkal s ředitelem hotelu...totálním černochem. Když mne tam okradli (zloději byli nakonec dopadeni...jednalo se o čistokrevné Francouze) , vyšetřoval to vyšetřovatel s největší pravděpodobností vietnamského původu. Dnes jsem hodně v kontaktu s německými výrobními a obchodními firmami. Jako kontaktní osoby mám dva koordinátory turecké národnosti. A funguje to. Jenom u nás jsem ještě nikdy pracovně nekomunikoval s žádným romem. A že by některý z nich  nebyl schopen vystudovat vysokou školu dnešní obtížnosti ? Tomu nevěřím....

Spíše je to o tom , že každé cikánské dítě je prakticky už při zápisu do školy zařazeno do té špatné škatulky....a to by se mělo změnit...

Apropo...tato skupina tady byla , je a bude. Je naším společným zájmem , aby proběhla integrace . Pokud tento "integrační recept" nebude nalezen , bude to ke škodě všem...

2 14
možnosti
AB

Nebude to spíš tím, že každé cikánské dítě je od malička v rodině vedeno k principu proč pracovat, když mohu peníze vysyslit od státu nebo si je případně ukrást?

15 0
možnosti
AB

Milý autore, snaha dobrá, ale některé vaše vývody a závěry jsou hodně idealistické až humorné. Vaše gramatika a používání "y" a "i" je šílená. Co začít u sebe?

8 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3266x
Myslím, tedy jsem.