Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AF

Jak si autor představuje   VŮLI A CESTU  Cikánů ???

=========================================

Tak, že se nechají na štědré lodi unášet proudem

a veslovat za ně musí majorita ??? AHA

V tom případě není co dodat .

18 0
možnosti
DK

Az na tu spoustu gramatickych chyb jste to napsal krasne...Krasne, ale vas clanek je bohuzel prilis teoreticky a v podstate se netyka romske mensiny, i kdyz o ni pisete...V pripade Romu totiz vubec nejde o jinou kulturu ni tradice (znaji bezni Romove vubec svoji historii, kulturu a tradice?). Vas clanek by se hodil mozna na souziti krestanu a muslimu nebo Eskymaku a Kanadanu...Romove jsou samostatnou kapitolou. Jake konkretni odlisnosti chcete u nich tolerovat? Nasili nebo kradeze? Odlisne kulturni prvky muzeme videt treba kdyz organizatori Karagandy pred fotbalovym zapasem ritualne popravil ovci. Neco, co do Evropy 21. stoleti podle me nepatri, ale da se to tolerovat. U Romu by se dala tolerovat jejich hlucnost, byt je sama o sobe obtezujici...Ale kvuli hluku se zadne "protiromske" demonstrace neporadaji...Kolikrat nekdo z majority okrade Roma? Kolikrat  Rom okrade clena majority? Mame byt tolerantni vuci kradezim a nasili? Prinese takova tolerance neco dobreho? Takove otazky byste si mel polozit. Romove jsou nejen u nas nenavideni pro sve patologicke chovani. To neni o odlisnosti, to je zcela jiny vzorec chovani, ktery kdybychom nebyli lide ale ridili se prirodnimi zakony, tak pravdepodobne dojde k situaci, ze by byli vyvrazdeni...Kradeze, loupeze a fyzicke nasili neni tolerovano v zadne spolecnosti (alespon tomu tak vzdycky bylo). Nehledena to, ze romska spolecnost neni samostatna, sama se neni schopna o sebe postarat. Jinymi slovy kdybychom se chovali jako zvirata, Romove by vymreli. Anebo by se prizpusobili, coz je vec, kterou je bohuzel dnesni spolecnost nenuti udelat.

13 0
možnosti
DK

Ja opravdu nevim, co konkretne chcete u Romu tolerovat. Pokud by se tomu tak stalo a my jejich "ulety" tolerovali, zlepsil by se tim nejak svet? Romove by ziskali pocit, ze uz fakt mohou uplne vsechno (ne ze by k tomupocitu dnes meli daleko), my bychom proste trpeli sem ta nejake to okradeni a co dal? Mame to brat jako soucast jejich kultury? Mame je tedy zvyhodnovat? Mame to brat tak,ze kdyz nas okrade cikan, je to v poradku, kdyz nas okrade bilej, tak do basy s nim? Zakladem integrace je ochota mensiny prizpusobit se...Ani ne tak vetsine, ale spolecnosti...Myslite size kdybychom se chovali stejne a okradali Romy a nechali se jimi vyzivovat, ze by se jim tohle libilo? Spravne jste napsal jednu vec...je to o partnerstvi...Takze pokud jedna strana jenom bere (legalne) a jeste se ji to nelibi a bere i podruhe (ilegalne), tak to moc dobre partnerstvi neni, co rikate?

8 0
možnosti
AF

Už někdo z vás slyšel naříkat a stěžovat si ostatní ( početně větší ) menšiny ???

Třeba  : že jim nikdo nedá ( nevymyslí ) práci ?

              že jim nikdo nedá další bydlení zdarma ?

             že potřebují , aby si někdo chodil hrát s jejich dětmi ?

             že je nechceme  za sousedy ?

             že se nechceme nechat jimi " kulturně obohatit " ?              že nemají svůj prostor v televizi ?              že se nám nezamlouvají jejich hygienické návyky ?              že nemohou chodit do školy, školky  a vdělávat se ?              že jsme rasisti, a oni nás očerňují stále a všude ?              že potřebují.......... Já jsem o tom nikdy neslyšela , vy ano? Správně autor píše : KDE JE VŮLE, TAM JE CESTA !! A platí to i opačně !!

9 0
možnosti
Foto

Sorry, ale pokud někdo vyznává ,,tradici" nepracovat, dělat binec a učit děti místo psaní krást, tak s takovou tradicí ať jde k šípku...

19 0
možnosti
FV

Náhodou jsem teď narazil na tento článek:

http://jablonecky.denik.cz/z-regionu/majitel-jen-vybira-za-najem-opravy-neprovadi-20130829.html

Všimněte si i nadpisu v kontrastu s obsahem samotného článku 8-o

3 0
možnosti
MK

Asi před rokem jeden cikánský představitel mluvil něco o autonomních romských územích. Chci se zeptat, kde se nachází?

A za další. Neměli by obyvatelé těchto autonomních území mít vízovou povinnost při vstupu na suverénní území ČR? :-)

10 0
možnosti
AF

MĚL NA MYSLI SVOU RODNOU INDII .

Jenže láskou ke své vlasti Cikáni neoplývají,

to by jí odešli zvelebovat a kupturně obohacovat ;-D

2 0
možnosti
MR

Jo,takže až se popáté v týdnu nevyspím a po x té mě slovně napadnou,tak to mám hodit za hlavu a začít u sebe.No,tak to asi fakt ne......................Ať se chovají jako lidi a nebudou mít problém s nikým.Chápete,že nikomu nevadí cikáni jako takoví,ale to jak se chovají?

10 0
možnosti
AF

Vůle u Cikánů evidentně chybí :-)

a zázraky se nedějí .

5 0
možnosti
KC

Chyba je ve vládní menšinové politice. Nejenže udržuje Romy v negramotnosti, ale navíc je vychovává k trvalé závislosti na sociálních dávkách. Romové musí sami chtít udělat víc, ne jen prohlašovat, že se jim ubližuje. Nejsem pro rasistické řešení, obě strany musí víc přispět k soužití, ale zatím to nejde.

3 0
možnosti
SB

Jako mnozí jiní lidé, tak i tento autor píše o problémech Romů u nás tak, jako kdyby to byla česká specialita. Tento článek by v člověku neznalém evropské reality vzbudil dojem že pouze u nás existuje problém soužití většinového obyvatelstva a Romů! On však existuje ve všech zemích, kde Romové tvoří statisticky významnou součást obyvatelstva. Na Slovensku, v nejméně čtyřech zemích bývalého Sovětského svazu, v Maďarsku, na ve všech balkánských zemích, v Itálii, Francii, Španělsku apod. Kdyby všude bylo soužití majoritního a romského obyvatelstva bezproblémové a pouze u nás s problémy, dalo by se předpokládat, že chyba je v nás. Když je však to soužití s Romy problematické všude, tak se dá předpokládat, že chyba je asi v Romech.

12 0
možnosti
KD

Prostě mají nekompatibilní tradice s nikým. A podle toho to také vypadá. Je to těžké, když se snaží integrovat kultura, která má část tradic za hranou zákona.

2 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3266x
Myslím, tedy jsem.