Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Tudíž by neměli volit ani invalidní důchodci a nezaměstnaní,protože se dá předpokládat,že budou zaujatě volit levici?

8 0
možnosti
TB

Tohle je téma hodně nahraně. Je samozřejmě nesmysl odebírat volební právo lidem kterým je 60 let jen proto že jsou v důchodu. Na druhou stranu si velmi dobře pamatuji svoji babičku, které se dožila požehnaného věku 92 let a poslední roky  měla výpadky paměti, byla velmi zmatená a ztrácela představu o čase i o lidech atd. Přesto dál měla volební právo.

Nemyslím si, že by důchod měl být tím kriteriem, protože projevy vysokého stáří jsou značně individuální, ale téma k zamyšlení to je. Odpíráme volební právo mladistvým od 15 let, kteří jsou mimochodem trestně odpovědní. Ale na opačně straně  věkového intervalu, jsme ze studu podivuhodně benevolentní.

0 2
možnosti
Foto

No a co? Kolik takových lidí, ve stavu, v jakém byla vaše babička, skutečně volí? Jaký to má reálný vliv na výsledek voleb? Adolescent v 15 letech je už rozumově natolik vyvinutý, aby byl schopen pochopit důsledky svých činu. Proto je právně zodpovědný. Hranice 18 let je brána jako hranice dospělosti (a tudíž vhodný čas pro získání volebního práva) proto, že někde v tomto věku si teprve člověk dokončuje formování svého vlastního žebříčku hodnot (do té doby ho má převzatý od rodičů).

6 0
možnosti
JH

A nechcete rovnou odebrat volební právo všem,kteří volí jinak než Vy resp.volí levici a nebo komunisty? Doporučuji Vám změnit si profilovou větu - Myslím,tedy jsem - na něco jiného,co by Vás lépe vystihovalo. Na vhodné slovo se můžete zeptat nějakého důchodce-určitě ho nějaký vhodný vulgární výraz napadne...

11 0
možnosti
Foto

No to jsou nesmysly. To rovnou odeberme volební právo všem s IQ pod 100 - a důvody můžeme uvést téměř tytéž, co jste obecně napsal o důchodcích. Nehledě na to, že je to nepravdivé. Znám lidi v důchodovém věku, kteří jsou na tom mentálně stále výrazně lépe než mnohý mladý. Ten článek říká nejvíce něco o vás. Zjevně vám vadí, jak důchodci volí ve volbách a tudíž hledáte "ušlechtilé" důvody, proč by jim mělo být volební právo odebráno. Zjevně tedy nejste demokratického smýšlení.

12 0
možnosti
IM

I94v74o 97M54i86l50d50a

9. 9. 2013 8:48

pěkně, s nadhledem a popravdě napsáno! jen malá připomínka, víte jak se minulý režim "postaral" o rodiče dnešních důchodců? kdyby měli dnešní důchodci důchody (kupní sílu) svých rodičů, kdyby dožívali v socialistických starobincích při socialistické zdravotní péči (atd.), tak by absolutní většina z nich už tady nebyla. je schopen a ochoten si to někdo z nich (a těch, kteří na nich/na nás cizopasí) pripustit?

2 7
možnosti
DK

Jen příslví: Co jste vy, byli jsme i my, co jsme my budete i vy....V

6 0
možnosti
BT

ehmm ta věta je opsána z hřbitovní brány

0 0
možnosti
IC

Vaše úvahy jsou naprosto zcestné .  Dejte si vedle sebe životní zkušenosti  a zbrklost nezkušeného mládí. Co způsobí víc škody ? Skutečně myslíte ze všichni sedesatnici jsou dětinští a mimo ? To snad ne.

15 0
možnosti
OT

S vaším příspěvkem souhlasím, ale osobně si myslím, že kdo neplatí daně, neměl by mít volební právo!! Bez ohledu na věk!!!

5 10
možnosti
BT

není důchodce jako důchodce každý je jiný, jen ti jednodušší lidé nerozenávají pestrost lidí a soudí že všichni jsou stejní, s takových se pak stávají takoví důchodci jak jste vylíčil , už víte jaký budete důchodce? ;-D

14 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3266x
Myslím, tedy jsem.