Diskuse

Český cikán je dnes to, co byl americký černoch před 50 lety

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autore, chcete snad tvrdit, jak píšetem že bílí v USA "pochopili", že od té doby, co se to stalo, kresla kriminalita páchaná hispánci, černochy a podobně? Nikoli, právě naopak! Ano, změny v USA daly poprávu rovná práva černochům. Díky tomu mohou mít srovnatelnou práci, vzdělání, naprostou svobodu a tak je to v naprostém pořádku. Nicméně, značná část z nich si tu svobodu vykládá po svém a značným dílem se podílí na trestné činnosti. Nepřipomíná Vám to něco? Jen se u nás nepáchá tolik násilných trestných činů a vražd.

0 0
možnosti

tohle je hloupost porovnávat něco co se podobá pouze okrajově a z odstupem  několika desítek let, celkově je autorův článek hloupý a rád by se zaobíral problematikou, kterou zná jen povrchově

0 0
možnosti

Pane autore, dle wiki (např) je předsudek "zakořeněný úsudek či názor, který není založen na spolehlivém poznání, ale na pouhém mínění či předpokladu. Obvykle vychází z neoprávněného zobecnění nebo jiného zjednodušení zkušenosti"  Můžu Vás ujistit, že názor většiny neromů na většinu romů vychází na spolehlivých zkušenostech. Romové si svůj obraz o době tvoří sami, takže prosím nestavte to tak,že my ostatní jsme nějaký ku-klux-klan...

1 0
možnosti

Chyba je v bílém člověku. Pozitivní diskriminaci je třeba znásobit. Na něco z článku jsem zapomněl?

3 0
možnosti

USA si zaslouží trošku pozitivní diskriminace, protože dlouho žila z práce potomků dnešních afroameričanů. Ale fakt nechápu, jak k tomu přijde ČR, která si cikány za účelem práce nezvala ani nepřivážela násilím. 

Mimochodem, myslím, že hodně pro pozitivní pohled na menšiny dělá americká televize. Černoch/asiat/latinec v každém seriálu a xenofob si může pomalu zvykat na odlišné rasy. Odpor k cikánům ale má s rasismem málo společného. Nám vadí kulturní zvyklosti a ne barva pleti.

5 0
možnosti

je to tak, musime se zmenit. kdyz jsme si koupili obecni byty, polovina sousedu se odstehovala a byty pronajima. vetsina jejich najemniku neuklizi, nekteri jsou hlucni, na dvorku za domem chodi vencit psy ac jsme si to kvuli hrajicim si detem zakazali, nezamykaji hlavni vchod... takze jsme se prizpusobili. spolecne prostory neuklizi uz temer nikdo, deti si chodi hrat na vzdalene hriste a ze dvora mame smetiste. na dvere do bytu jsme si dali bezpecnostni zamky, protoze do sklepa chodi spat bezdomovci. pravda, ta nase promena je pomala a tezka, mozna to ani nezvladneme, byli jsme vychovani trochu jinak, nekteri  se menit nechteji a pokud muzou, utikaji pryc (bohuzel ti slusnejsi).

1 0
možnosti
Foto

Tak se na to podiveje z pohledu tech najemniku. davaji docela velkou palku , tak at si uklizi prostory pan majitel. Já jsem taky odmitla v pornajatem byte za 17 000 mesicne mejt chodbu venku , to vazne ne

Když s tím přišel asi po pul roce , že si sousedi stěžují že nedodržujeme jakýsi rozpis, ukazala jsme mu že ve smlouvě nic takoveho není, takže bud sníží nájem nebo smula. Uklizela jeho žena nakonec.)

0 0
možnosti

Zbývá jen, abyste vyjmenoval ty dlouhé zástupy cikánských sportovců, umělců, vysokoškoláků, aktivistů a podnikatelů, kteří v USA byli mezi černochy už před těmi zmíněnými padesáti lety. Ale hlavně - u velké většiny černošského obyvatelstva sledujeme v uplynulém půlstoletí aktivní snahu změnit svůj osud a postavení. Slovo AKTIVITA je přitom klíčové. Kdo nepracuje na vlastní změně, nedosáhne jí. To je naprosto zásadní - a jaksi se vám to vůbec nehodí do vašeho velmi povrchního, až hloupého srovnávání.

4 0
možnosti
Foto

Autor má pravdu. Česká společnost žije v zajetí předsudků Třeba o Vietnamcích a Číňanech: že pracují od rána do večera, jsou uctiví a zdvořilí a jejich děti mluví perfektně česky a bezvadně prospívají ve škole. S takovou společností je pak těžko co počít!!

1 1
možnosti
Foto

Autor má pravdu, Romové jsou u nás diskriminováni. Např. tím, že jim nerozdali takové ty kouzelné plastikové kartičky, aby si taky mohli vybírat peníze z bankomatů jako gádžové.

2 1
možnosti

Cancáte nesmysly a plantáte páté přes deváté.....

3 0
možnosti